Leta i den här bloggen

onsdag 20 oktober 2010

Värmlandsresultat

Japp, nu kommer äntligen rapporten från fisket i Värmland.
Vi var ett gott gäng som tog oss de 200 meterna från stugan till rampen i första sjön och kylan hade slagit till rejält. Man var ju nöjd att man precis hade investerat i en ny 2-delad overall eftersom solen skulle titta fram under förmiddagen och då vet man att det blir varmt och det är jäkligt gott att kunna slänga av sig jackan då.
Båda båtarna låg i och jag skulle starta först och jag får erkänna att den inte startade omgående men efter några sekunder så tände det till och den gick som en klocka, precis som vanligt. Dessvärre fick Aremyr lite problem med sin då den inte ville starta. Till slut kom den igång efter byte av batteri men det skulle visa sig att det var bara början på problemen. Efter att halva dagen gott och 20-talet säkringar så lyckades han i alla fall hitta problemet och fisket satte igång på allvar.
Mycket smått första dagen, största gösarna på ca 1,5kg och detsamma gällde gäddorna där de stora lyste med sin frånvaro.
Dag två var bättre, flötestrolling med mört. Aremyr satte i en mört som på en sekund simmade ner på botten och satte sig, där rök tackel nr 1. Kort därefter tackel nr.2, 3, 4 och slutligen nr. 5. Ett förtvivlat skrik hördes tvärs över sjön när sista mörten var förbrukad. Dock lyckades Fredrik och Freddan lura upp några mindre gäddor på spinnfiske i vasskanterna.
Vi i min båt hade däremot lite bättre fiske med en topp på ca 7kg vilket var nytt pb för Danneboy. jag lyckades även få upp några fina borrar på vertikal under tiden vi flötestrollade.









2 kommentarer:

  1. Härligt med gäddor och fint väder.Blir det någon fler fisketur innan vintern? Mvh///Christer

    SvaraRadera
  2. Hej Christer,
    Det får vi se till att det blir, vi har ju ditt hetvatten att testa igen.
    Vi hörs
    Martin

    SvaraRadera