Leta i den här bloggen

lördag 12 mars 2011

Första passet på öppet vatten avklarad

Jag, Kent Sundin och Tjompa möttes upp vid rampen vid 9, och samtliga kände spänningen i luften. Att få puttra ut på öppet vatten efter strandsättningen i början av november förra året. Det kändes att man var lite ringrostig, rutinerna som satt i slutet på förra säsongen var nu lite trevande men det gick snabbt över.
Vi provade först att fiska av dom kända ställena men det var bara Tjompa som lyckades lura upp en 2kg´s snipa på ett ytligt bete. Kent och jag ägnade sedan eftermiddagen åt trolling och rätt som det var hade Kent på en helt ok fisk som sen vägdes till 6,2 i god kondition. Inget monster men ändå en godkänd fisk.
Rätt som det är ringer Jarmo och undrar om jag kan hjälpa till med en undsättning. Räddningstjänsten i Ale hade med ett gäng arkeologer som letade efter något skepp som sjunkit under vikingatiden då deras motor havererade. Vi tog oss snabbt dit och hittade dom drivandes mitt i farleden och lite högre upp var ett tankfartyg på väg. Självklart var man tvungen att pika lite. Det är ju inte varje dag räddningstjänsten behöver räddas :-).
Vi fick även besök av Aremyr som premiärtestade sin nya Buster X.

Här kommer lite bilder från dagens händelser

1 kommentar: